Wow !!!, Pesakit Stroke @ Angin Ahmar Pulih Setelah Mengamalkan Vivix ???

Salam & salam sejahtera kepada para pembaca yang singgah di blog ini. Semoga hari ini dan hari-hari seterusnya anda dan saya dikurniakan kesihatan yang berpanjangan serta rezeki yang mencurah-curah, insyaAllah… Baiklah… saya ada seorang kawan, di mana sejak akhir-akhir ini beliau merasakan ada perubahan pelik yang berlaku pada sebelah bahagian badannya. Kesan awal yang beliau… Continue reading Wow !!!, Pesakit Stroke @ Angin Ahmar Pulih Setelah Mengamalkan Vivix ???

GOUT HILANG DALAM 1 BULAN ?

Salam & salam sejahtera semua, adakah anda mempunyai masalah gout?. Jika ya, berita gembira buat anda dan mereka yang mempunyai masalah gout di luar sana. Apa yang akan dipertengahkan ini bukanlah omong-omong kosong atau sekadar untuk menyedapkan cerita sahaja. Namun ianya telah dibuktikan penggunaannya bagi pengidap gout yang telah menanggung penyakit tersebut sejak sekian lama… Continue reading GOUT HILANG DALAM 1 BULAN ?

Cara & Petua Membuang Biji Kolestrol (Xanthomas) !

Sebelum meneruskan entry kali ini, mari tengok di cermin sebentar!. Ada tak nampak biji-biji putih kecil di atas kelopak mata atau di bawah kelopak mata, kalau tak pun sekitar mata?. Jika ada itu tandanya anda mempunyai paras kolestrol jahat (LDL) yang tinggi dalam badan berbanding kolestrol baik (HDL) yang diperlukan. Walaupun nampak kecil namun ianya… Continue reading Cara & Petua Membuang Biji Kolestrol (Xanthomas) !

Petua Membuang Ketuat (Warts) !

Teringat saya sewaktu kecil dahulu, ketuat mudah sangat untuk muncul lebih-lebih lagi di bahagian tangan dan kaki… masa tu saya pun tak tahu apa puncanya. Sesetengah tempat di Sarawak, ketuat dikenali dengan nama “TOMBIL”…hahaa lucukan nama tu?. Baiklah, ketuat terjadi disebabkan oleh sejenis Virus yang dikenali sebagai Human Papilloma Virus (HPV). Virus ini tidaklah hanya… Continue reading Petua Membuang Ketuat (Warts) !

Saya Dah Puas Berdoa, Kenapa Masih Belum Dikabulkan? Ini Jawapannya…

Salam dan salam sejahtera kepada pembaca sekalian. Pernahkan anda terfikir tiap hari dan saban waktu pelbagai jenis doa telah kita munajatkan kepada Tuhan Yang Esa. Namun hingga ke hari ini, tiada satu pun doa yang kita panjatkan dikabulkan. Apakah Tuhan tidak mendengar doa hamba-hambanya?. Lalu sesetengah kita berputus asa dari berdoa dan terus berada dalam… Continue reading Saya Dah Puas Berdoa, Kenapa Masih Belum Dikabulkan? Ini Jawapannya…

Pendrive Corrupt, Apa Nak Buat ??? (How to Recover Corrupted Pendrive)

Jika anda salah seorang pengguna Pendrive @ SD Card, anda mesti membaca entry ini dan ianya KHAS BUAT ANDA… Pernahkan perkara di atas (gambar) terjadi kepada anda ketika anda memasukkan pendrive anda pada USB komputer. Memang boleh gila dibuatnya kan, lebih-lebih lagi pendrive tersebut mengandungi pelbagai data-data penting. Kena pulak masa itu lah kita nak… Continue reading Pendrive Corrupt, Apa Nak Buat ??? (How to Recover Corrupted Pendrive)