Wow !!!, Pesakit Stroke @ Angin Ahmar Pulih Setelah Mengamalkan Vivix ???

Salam & salam sejahtera kepada para pembaca yang singgah di blog ini. Semoga hari ini dan hari-hari seterusnya anda dan saya dikurniakan kesihatan yang berpanjangan serta rezeki yang mencurah-curah, insyaAllah…

Baiklah… saya ada seorang kawan, di mana sejak akhir-akhir ini beliau merasakan ada perubahan pelik yang berlaku pada sebelah bahagian badannya. Kesan awal yang beliau rasakan adalah tiba-tiba sahaja rasa macam nak pitam serta berpinar-pinar dan seluruh pandangan jadi gelap. Perkara ini tidak pernah dialami oleh beliau sebelum ini malah sejak akhir-akhir ini rasa tiba-tiba nak pitam kerap menyerang beliau, tidak kira masa mahupun tempat. Kesan kedua adalah sering merasa lenguh pada bahagian sendi seluruh badan terutama bahagian kiri. Kesan ketiga, beliau merasakan pada bahagian muka otot-otot bahagian tersebut seakan-akan menyenget serta herot, namun setelah dilihat pada cermin keadaan masih lagi normal. Kesan keempat, beliau merasakan anggota tangan dan kaki seakan-akan tiada darah yang mengalir pada kedua-dua bahagian tersebut. Kelima, rasa pertuturan yang tidak sempurna ketika bercakap.

Setelah dibuat pemeriksaan, doktor menyatakan kesemua tanda tersebut merupakan tanda-tanda awal seseorang akan mengidap stroke atau angin ahmar. Berdasarkan apa yang beliau rasakan dan tanda-tanda yang nampak membuktikan beliau telah diserang stroke peringkat permulaan/awal sebelum stroke yang lebih teruk menyerang yang mana semua telah dan pasti tahu kesannya iaitu lumpuh sebelah badan malah ada yang menyebabkan kematian.

Tahukah anda… ???, kira-kira 80% daripada kesemua jumlah pesakit stroke atau angin ahmar berlaku disebabkan oleh aliran darah yang mengalir ke otak terputus tiba-tiba (darah tidak mengalir ke otak). Perkara ini boleh berlaku disebabkan oleh pembentukan darah beku dalam salur darah atau badan seperti di dalam jantung dan sebagainya. Darah beku ini akan diangkut ke dalam salur darah menuju ke otak melalui salur darah yang kecil. Lama-kelamaan salur darah yang kecil ini akan menjadi sempit dan akhirnya akan tersumbat.

Selain daripada itu, campuran kolestrol dan hialin lipid (gumpalan yang tidak diperlukan) lain akan membentuk plak di dalam salur arteri darah. Keadaan ini biasanya berlaku pada mereka yang mengalami sakit jantung akibat pengerasan (artherosclerosis) dan merupakan mereka yang berisiko besar untuk diserang stroke atau angin ahmar.

Pendarahan di otak juga merupakan salah satu daripada punca penyakit stroke atau angin ahmar. Jika pendarahan ini berlaku ianya menyebabkan bekalan darah yang membawa oksigen dan nutrient yang diperlukan oleh otak tidak mencukupi. Keadaan ini biasanya disebabkan oleh tekanan darah yang tinggi serta tidak terkawal.

Stroke kedua, 75% berlaku dalam tempoh 30 hari daripada serangan stroke yang pertama. Namun begitu, sebanyak 25% pula akan berlaku dalam tempoh 2 tahun setelah serangan stroke yang pertama.

 

Dua Jenis Stroke/Angin Ahmar:

a.) Ischemic – Salur darah ke otak tersumbat

b.) Hemorrhagic –Salur darah pecah (jarang berlaku)

 

Bagaimana cara mengubat dan mengurangkannya STROKE / ANGIN AHMAR ?

Dengan bantuan daripada secara fisiologi, berurut, berbekam, akuapunktur dikatakan dapat mengubat atau mengurangkan penyakit stroke yang dialami. Selain daripada itu hasil kajian yang dibuat oleh pihak Shaklee pengambilan Vivix Shaklee bagi pengidap stroke atau angin ahmar, telah terbukti membantu dalam penyembuhan penyakit ini. Ini merupakan salah satu usaha serta ikhtiar yang patut dicuba oleh mereka yang mengidap penyakit stroke, namun perlulah diingat bahawa kesembuhan hanyalah dari Allah SWT jua.

 

vivix-mrkjblog-wordpress
VIVIX SHAKLEE

Dengan pengambilan Vivix Shaklee selama lebih kurang dua minggu secara konsistant telah membuktikan salah seorang pengidap stroke mampu untuk berjalan semula. Malah mereka yang telah disahkan ‘mati’ sebahagian daripada otak disebabkan stroke, sel-sel otak yang telah ‘mati’ tersebut menjadi aktif semula. Vivix Shaklee berkesan untuk membaikpuih DNA yang rosak, merangsang pembentukan sel-sel serta memberikan perlindungan antioksida dalam badan. Sungguhpun begitu, ibu mengandung dan yang menyusukan bayi tidak disarankan untuk mengambil poduk tersebut. Untuk penggunaan 1 botol Vivix Shaklee, jika pengambilannya mengikut sukatan yang ditetapkan (panduan penggunaan pada botol) ianya boleh bertahan selama 2 bulan. Jika dibuat pengiraan kos sehari adalah lebih kurang sebnyak RM 8. Tidak dinafikan jumlah tersebut berat malah bebeban bagi sesetengah pengguna, namun jika dibandingkan dengan kos rawatan dialesis bagi mereka yang mengalami masalah buah pinggang serta penyakit kronik yang lain jumlah tersebut sangatlah berbaloi. Dengan hanya bermodalkan RM 8 mereka yang mempunyai masalah stroke dan buah pinggang serta pelbagai penyakit kronik mampu tersenyum kembali.

Penggunaan Vivix Shaklee baik untuk kesihatan keseluruhannya, lebih-lebih lagi bagi mereka yang mempunyai pelbagai masalah kesihatan serta mereka yang telah mencuba juga ikhtiar dengan pelbagai cara yang lain. Dengan membuat keputusan serta berikhtiar untuk beralih menggunakan produk ini, kebanyakan pengguna telah mendapat keputusan yang positif berbanding produk lain di pasaran. Kerana inilah mengapa produk Shaklee boleh bertahan selama 100 tahun penubuhannya. Diharap dengan penjelasan yang tidak seberapa ini mampu membuka jalan kepada anda sekiranya anda telah mencuba pelbagai jalan serta ikhtiar namun masih menemui jalan yang buntu. Semoga anda dan saya dijauhkan daripada segala penyakit yang ada, insyaAllah… aminn…

 

Untuk mendapatkan Vivix Shaklee:

>> Beli secara online melalui kad kredit atau debit >> KLIK DISINI @

>> Hubungi saya SMS/Whatsapp: 019-5498150 (KJ) @

>> Email ke: mrkjweb@gmail.com

 

Baca selanjutnya:

Cara membuang Skintag @ daging lebih…

Cara membuang biji kolestrol…

Tahi lalat adalah kansert…

Ketuat tanda kanser pangkal rahim…

Cara menghilangkan parut…

Gout hilang dalam 1 bulan ?…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s